Os og vores Hunde

Hvem er vi?

Vores hunde

Vi er et par – Sanne og Steen – som er bosiddende i Nyråd, 4 km udenfor Vordingborg. At vi bor her er tilfældighedernes gunst, idet vi er født og opvokset på Falster og i Haslev. Vi lærte hinanden at kende i midten af 90erne, dengang vi begge var bosiddende på Bornholm.

Interessen for Eurasier kom i 2002 ovre på Bornholm, hvor Gitte og Lars, som senere blev til Kennel Daqela’s fik deres første hanhund Darko, og senere Qela. Vi faldt pladask for denne race, og som tiden gik, blev vi kun mere hotte på racen. I 2007 fik Daqela’s sit første kuld, som blev fulgt tæt og hvert et foto blev slugt råt. I maj 2009 fik de igen et kuld, hvorfra vi fik vores første tæve, nemlig Lyra.

Lyra har det bedste sind og personlighed, man kan tænke sig, og udstillingsmæssigt tegnede hun sig rigtig flot. Men en dårlig oplevelse på en udstilling satte en stopper for hendes karriere som udstillingshund.

Efter at have været i lære ovre på øen hos Lars & Gitte i december 2012, at være med til at passe hvalpe, samt gennemført DKKs opdrætter kursus, blev vi enige om at Lyra skulle over til øen og få sit første kuld hos Gitte og Lars (derfor bærer hendes kuld Daqela’s navnet). 

Dette kuld blev født i oktober 2013 og var på 7 hvalpe, hvoraf den ene hvalp var Seki, som vi beholdte. Med dette kuld lærte vi rigtig meget om opdræt.

Seki er en smuk (syntes vi), meget glad pige, som der er gang i fra morgen til aften. Hun er som standarden siger lidt reserveret overfor nye og fremmede. Men efter 1-2 minutter er hun en rigtig glad pige igen, som man kun kan holde af.

I julen 2014 begyndte vi at samarbejde med en kennel (Daodejing) lige uden for Paris.

Sophie, som ejeren hedder, havde lige præcis den lækre hanhund, som vi havde ledt efter i rigtig lang tid. På Bastilledagen den 14 juli 2016 blev Seki således parret med Hakkin nede hos Sophie. 

  

  

  

  

  

  

♥ Den 14 september kom det Royale kuld på 3 til verden, ja dette var vores første rigtige kuld, 2 hanhunde og 1 tæve.

De 2 drenge kom til at bo i henholdsvis Dragør og Fakse. Den lille pige Catharina tog rejsen ned til Sophie i Paris, hvor hun gør det rigtigt flot på de franske udstillinger.

6 uger efter vores Royale kuld fik Sophie også et kuld hvalpe i Paris. Og aftalen med Sophie var, at vi byttede hvalpe, dvs. hun fik vores Catharina og vi fik hendes Maki. 

Maki er en flot tæve, som vi har haft på ca. 50 udstillinger i hendes korte liv. Hun er en rigtig show girl, som har vundet en masse. I februar 2019 blev hun Dansk champion på udstillingen i Fredericia. Hun har 3 titler samt 15 certifikater, plus 2x årsvinder i Eurasier Klub Danmark. (Seki og Maki bedste par 2018 samt Maki junior vinder 2017). 

Maki’s bror Madara er fransk champion og juniorverdensvinder i 2017, og det er ham Seki blev parret med, da hun fik sit næste kuld i august 2019 – 3 drenge og 3 piger. Vi har selv beholdt den ene hvalp – Selyra’s Aura.

I foråret 2020 var vi klar til at få parret Maki og havde fundet den smukkeste hanhund i Sverige – Lovely Megan’s Liam Neeson (Appa). Den 19. maj 2020 kom 7 dejlige hvalpe til verden (4 drenge og 3 piger). Desværre blev Appa offer for en forgiftning og døde blot få dage efter hvalpene blev født. Hans dejlige sind og væsen vil for altid leve videre i hvalpene ♥ ♥ 

Kendskabet til hunde stammer både fra barndommen, hvor vi begge var indover Schæfere og diverse udefinerbare racer. Interessen for udstillinger kom i starten af 80erne ovre på Bornholm, først med Newfoundlandere og Samojeder og dernæst med Daqela’s, så venskabet med Gitte og Lars har varet i langt over 30 år. En stor tak til Gitte og Lars for hjælpen i forbindelse med vores opdræt og hundespørgsmål i stort tal. 

Daqela’s Lyra
Daqela’s Ikeya-Seki
Daodejing Maki Juudori
Selyra’s Aura